Füstszagot érzek pedig nem gyújtottam be a cserépkályhába

Általában ez fűtési időszakon kívül jelentkezik. Ha kint melegebb van mint bent, a huzat ellentétes irányú lehet. Ha a kályhaajtó hőálló tömítése rendben van és ennek ellenére füstszag érezhető, akkor valami visszaszívja a levegőt. Ez leggyakrabban szagelszívó. Ez csak olyan esetben történik meg ha új légmentesen záródó nyílászárók lettek beépítve. Az elszívó nem tudja beszívni máshonnan a levegőt mint a kályhán keresztül. Ilyenkor gondoskodni kell egy olyan levegőbeáramlási lehetőségről ahonnan könnyebben tudja szívni a levegőt az elszívó. Kamraablak résnyire nyitásával vagy jó időben a fürdő ablak nyitásával, ablakok résnyire nyitásával. Vagy valamilyen más levegőztető megoldással.

Fűtési időszakban tüzelés közben nem szabad elszívót üzemeltetni. Vagy csak úgy, ha a két ellentétes irányú légáramlás szívásából keletkező levegőhiányt pótolni tudjuk. Ellenkező esetben füstgáz visszaáramlás történhet.

A légmentes záródás egyik szempontból előny a másik szempontból hátrány, mert az elégtelen szellőzés az egészség szempontjából sem előnyös. Új ablakoknál erre ügyelni kell.

Látogatók száma

Kapcsolat

Telefon:
06 70 315-8249

Email: